Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou kůru tak z jednoho citronu a špetku soli. Důkladně promícháme.
Na pánvi na lívanečky rozehřejeme tuk, lžící nabíráme těsto a smažíme dozlatova.
Jablka nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, smícháme se skořicovým cukrem, případně i s vanilkovým a na každý lívaneček dáme tak lžičku. S touto směsí jsou lívance šťavnaté. Ale dají se samozřejmě ochutit čímkoliv, třeba tvarohem s cukrem a brusinkami (což jsem také vyzkoušela, ale více mi to chutnalo s jablky), nebo například borůvkami, jahodami se šlehačkou apod.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky