Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou kůru tak z jednoho citronu a špetku soli. Důkladně promícháme.
Na pánvi na lívanečky rozehřejeme tuk, lžící nabíráme těsto a smažíme dozlatova.
Jablka nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, smícháme se skořicovým cukrem, případně i s vanilkovým a na každý lívaneček dáme tak lžičku. S touto směsí jsou lívance šťavnaté. Ale dají se samozřejmě ochutit čímkoliv, třeba tvarohem s cukrem a brusinkami (což jsem také vyzkoušela, ale více mi to chutnalo s jablky), nebo například borůvkami, jahodami se šlehačkou apod.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky