Bramborové lívanečky s jablky

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra
  • K ochucení
    • citronová šťáva
    • skořicový cukr
    • 5
      ks jablka 4–5

Postup přípravy receptu

  • Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou kůru tak z jednoho citronu a špetku soli. Důkladně promícháme.
  • Na pánvi na lívanečky rozehřejeme tuk, lžící nabíráme těsto a smažíme dozlatova.
  • Jablka nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, smícháme se skořicovým cukrem, případně i s vanilkovým a na každý lívaneček dáme tak lžičku. S touto směsí jsou lívance šťavnaté. Ale dají se samozřejmě ochutit čímkoliv, třeba tvarohem s cukrem a brusinkami (což jsem také vyzkoušela, ale více mi to chutnalo s jablky), nebo například borůvkami, jahodami se šlehačkou apod.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: