Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou kůru tak z jednoho citronu a špetku soli. Důkladně promícháme.
Na pánvi na lívanečky rozehřejeme tuk, lžící nabíráme těsto a smažíme dozlatova.
Jablka nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, smícháme se skořicovým cukrem, případně i s vanilkovým a na každý lívaneček dáme tak lžičku. S touto směsí jsou lívance šťavnaté. Ale dají se samozřejmě ochutit čímkoliv, třeba tvarohem s cukrem a brusinkami (což jsem také vyzkoušela, ale více mi to chutnalo s jablky), nebo například borůvkami, jahodami se šlehačkou apod.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika