Bramborové noky – příloha ke gulášům

3.45

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g hrubá krupice
    • 100
      g hrubá mouka
    • tuk na prolití
    • mouka na vál

Postup přípravy receptu

  • Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.
  • Na vále posypaném moukou vyválíme slabší šišku, ze které ukrajujeme špalíčky asi 5 cm dlouhé.
  • Zavařujeme do vařící vody, hned zamícháme, aby se nelepily ke dnu a vaříme 10–15 minut.
  • Sítem vyjmeme, lehce pokapeme tukem, aby se neslepily a podáváme ke guláši.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.