Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou
3.56
hodnoceno: 9
Příprava:15 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
80
g
máslo
1
ks
pórek
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
velké stroužky
pepř mletý
1
hrst
bazalka
lístků čerstvé
citronová šťáva
pár kapek
100
ml
bílé víno - suché
250
g
losos
čerstvý
500
g
bramborové noky
200
g
cherry rajčátka
mořská sůl
Postup přípravy receptu
Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 40 g másla. Až se máslo rozpustí, orestujeme pórek s česnekem dozlatova. Ochutíme mořskou solí a pepřem.
Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky a přidáme na pánev. Restujeme, dokud nezměknou. Směs poté podlijeme bílým vínem. Až se alkohol z vína odpaří, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.
Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme noky. Vaříme je asi 1 minutu, dokud nevyplavou. Poté je scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citrónové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka