Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou
3.56
hodnoceno: 9
Příprava:15 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
80
g
máslo
1
ks
pórek
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
velké stroužky
pepř mletý
1
hrst
bazalka
lístků čerstvé
citronová šťáva
pár kapek
100
ml
bílé víno - suché
250
g
losos
čerstvý
500
g
bramborové noky
200
g
cherry rajčátka
mořská sůl
Postup přípravy receptu
Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 40 g másla. Až se máslo rozpustí, orestujeme pórek s česnekem dozlatova. Ochutíme mořskou solí a pepřem.
Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky a přidáme na pánev. Restujeme, dokud nezměknou. Směs poté podlijeme bílým vínem. Až se alkohol z vína odpaří, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.
Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme noky. Vaříme je asi 1 minutu, dokud nevyplavou. Poté je scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citrónové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem