Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na 3 mm plát a nakrájíme na čtverce, které plníme.
Náplň: 200 g oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě. Zelí dusíme na tuku s cibulí. Uvařené brambory protlačíme a smícháme se zelím. Okořeníme a plníme čtverce. Vaříme v osolené vodě.
Hotové pirohy polijeme osmaženou cibulí, nebo se podávají také s rajskou omáčkou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky