Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na 3 mm plát a nakrájíme na čtverce, které plníme.
Náplň: 200 g oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě. Zelí dusíme na tuku s cibulí. Uvařené brambory protlačíme a smícháme se zelím. Okořeníme a plníme čtverce. Vaříme v osolené vodě.
Hotové pirohy polijeme osmaženou cibulí, nebo se podávají také s rajskou omáčkou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové