Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle hustoty těsta přidáme mouku. Těsto nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Do těsta můžeme přidat i sekané bylinky, česnek a jiné koření dle chuti. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou