Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle hustoty těsta přidáme mouku. Těsto nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Do těsta můžeme přidat i sekané bylinky, česnek a jiné koření dle chuti. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě