Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle hustoty těsta přidáme mouku. Těsto nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Do těsta můžeme přidat i sekané bylinky, česnek a jiné koření dle chuti. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé