Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle hustoty těsta přidáme mouku. Těsto nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Do těsta můžeme přidat i sekané bylinky, česnek a jiné koření dle chuti. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek