Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a obalíme je ve strouhaném sýru. Z mouky, vejce a mléka vyšleháme těstíčko a obalujeme v něm brambory, které smažíme ze všech stran na oleji dozlatova. Na trošce oleje opražíme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, opražíme na ní mouku, zalijeme studeným mlékem a rozvaříme na hladkou omáčku. Vmícháme sekanou nať.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka