
3
Uvaříme těstoviny, necháme trochu zchladnout. V misce si utřeme tavený sýr a rostlinné máslo, přidáme propasírovaný… více o Rychlé těstoviny s česnekovou pastou
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím… více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme.… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Brokolice je oblíbená zelenina plná vitaminů a antioxidantů, ale často se stává, že její… Celý článek
Ještě nevíte, co upéct sladkého na víkend? My víme! Vybrali jsme pro vás tři recepty, které… Celý článek
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou… více o Grázlův bramborový mls
Vše smícháme. Nakonec přidáváme jablka. Na pečící papír děláme hromádky, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Po… více o Jablečné koláčky – kdo nemůže smažené
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
Zatímco vaříme špagety si připravíme směs z rajčat: rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem, přidáme… více o Těstoviny s rajčaty – lehké, na léto jak dělané
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ… více o Kološvárské zelí
Paprika se zbaví vnitřků, okurek oloupe a všechny suroviny se nakrájí na malé kostičky. Vařená a oloupaná vejce je… více o Letní salát s vejci
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy,… více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánvi dáme… více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Ředkev a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno, zelí a oloupanou cibulku jemně pokrájíme a oloupaná jablka nastrouháme… více o Salát z černé ředkve
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba