Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a obalíme je ve strouhaném sýru. Z mouky, vejce a mléka vyšleháme těstíčko a obalujeme v něm brambory, které smažíme ze všech stran na oleji dozlatova. Na trošce oleje opražíme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, opražíme na ní mouku, zalijeme studeným mlékem a rozvaříme na hladkou omáčku. Vmícháme sekanou nať.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny