Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme. Střídavě napichujeme špekáčky, brambory a cibuli na špejle nebo grilovací jehlice, pokapeme olejem a okořeníme grilovacím kořením. Zabalíme řádně do alobalu a pečeme v troubě na 200 °C cca 30 minut. Opatrně rozbalíme a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka