Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme. Střídavě napichujeme špekáčky, brambory a cibuli na špejle nebo grilovací jehlice, pokapeme olejem a okořeníme grilovacím kořením. Zabalíme řádně do alobalu a pečeme v troubě na 200 °C cca 30 minut. Opatrně rozbalíme a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou