švestková povidla
ochucená rumem a sekanými ořechy
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami