švestková povidla
ochucená rumem a sekanými ořechy
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva