švestková povidla
ochucená rumem a sekanými ořechy
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky