kg
brambory
uvařených ve slupce, oloupaných a vychladlých
200
g
máslo
sůl
450
g
čerstvé houby
2
ks
vejce
300
g
hrubá mouka
pepř mletý
kmín
150
g
krupice
Postup přípravy receptu
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverečky.
Do středu vkládáme vychladlou směs na másle a třetině cibule orestovaných hub s kořením, přeložíme a utvoříme taštičky, které vkládáme do vařicí vody a vaříme 7–10 minut.
Dohlížíme na to, aby se nepřichytily na dno nádoby.
Hotové vyjmeme a klademe na talíř, přeléváme restovanou cibulkou se zbytkem hub.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka