Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným tvořítkem vykrojíme kolečka a lžičkou naneseme následující náplň. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na konci dušení přidáme nastrouhaná jablka a cukr. Vydusíme dohusta. Okraje taštiček potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme a přitiskneme. Taštičky vhodíme do vařící vody a vaříme 10–15 minut podle síly těsta. Poté je vyjmeme, rozdělíme na talíře a sypeme strouhankou osmaženou na oleji s máslem dozlatova.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky