Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným tvořítkem vykrojíme kolečka a lžičkou naneseme následující náplň. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na konci dušení přidáme nastrouhaná jablka a cukr. Vydusíme dohusta. Okraje taštiček potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme a přitiskneme. Taštičky vhodíme do vařící vody a vaříme 10–15 minut podle síly těsta. Poté je vyjmeme, rozdělíme na talíře a sypeme strouhankou osmaženou na oleji s máslem dozlatova.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky