Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným tvořítkem vykrojíme kolečka a lžičkou naneseme následující náplň. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na konci dušení přidáme nastrouhaná jablka a cukr. Vydusíme dohusta. Okraje taštiček potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme a přitiskneme. Taštičky vhodíme do vařící vody a vaříme 10–15 minut podle síly těsta. Poté je vyjmeme, rozdělíme na talíře a sypeme strouhankou osmaženou na oleji s máslem dozlatova.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.