3.08
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.… více o Sulc – recept po babičce
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v… více o Sádlovky – recept po babičce
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil. Mléko si ohřejeme v… více o Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
Máte pocit, že na rybí polévce, smaženém řízku, rybě a bramborovém salátu se nedá nic zkazit?… Celý článek
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Štědrovečerní večeře se u nás většinou neobejde bez smaženého kapra a bramborového salátu a na… Celý článek
Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce 15x15 cm. V míse smícháme cukr s pudinkem, tvarohem a žloutky.… více o Psaníčka s tvarohem a meruňkami
Nastrouhaný eidam s trochou nivy (záleží na Vás, jak máte rádi nivu) rozetřeme s 1 balením lučiny, přidáme mladou… více o Papriky plněné sýrovou směsí – pro vegetariány
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a… více o Čokoládové muffiny se šlehačkou
Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme… více o Bleskový švestkový koláč
Uvaříme těstoviny, veškerou zeleninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. nakrájíme slaninu,okořeníme a vše vložíme… více o Zapečené těstoviny
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme… více o Zapečené brambory se smetanou
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a… více o Bártovo ragú
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou,… více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme. Zeleninu… více o Tortilla s kuřecím masem
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
Kousky kuřete osolíme a trochu opepříme. Na pánvi zpěníme na másle nebo oleji drobně krájenou cibulku, pak přidáme… více o Kuře na kari – hit rodiny Woodhamsovy