Bramborové válečky

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 200
      g eidam sýr
    • hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • majoránka
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno nasekanou petrželovou nať, 2 vejce, asi lžičku majoránky, osolíme, opepříme, promícháme a rukou tvoříme válečky asi 10 cm dlouhé a 3 cm široké (vznikne jich asi 16), které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  • Podáváme teplé i studené, samotné nebo jako přílohu různě upravených(grilovaných, smažených, pečených atd.) mas.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: