Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno nasekanou petrželovou nať, 2 vejce, asi lžičku majoránky, osolíme, opepříme, promícháme a rukou tvoříme válečky asi 10 cm dlouhé a 3 cm široké (vznikne jich asi 16), které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme teplé i studené, samotné nebo jako přílohu různě upravených(grilovaných, smažených, pečených atd.) mas.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem