Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno nasekanou petrželovou nať, 2 vejce, asi lžičku majoránky, osolíme, opepříme, promícháme a rukou tvoříme válečky asi 10 cm dlouhé a 3 cm široké (vznikne jich asi 16), které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme teplé i studené, samotné nebo jako přílohu různě upravených(grilovaných, smažených, pečených atd.) mas.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků