Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno nasekanou petrželovou nať, 2 vejce, asi lžičku majoránky, osolíme, opepříme, promícháme a rukou tvoříme válečky asi 10 cm dlouhé a 3 cm široké (vznikne jich asi 16), které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme teplé i studené, samotné nebo jako přílohu různě upravených(grilovaných, smažených, pečených atd.) mas.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta