Bramborovo-cibulový (pórkový) koláč

4

hodnoceno: 19
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 200
      g zakysaná smetana
    • mouka na vysypání formy
    • olej na vymazání formy
  • Směs na korpus
    • 4
      ks brambory střední
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka provensálské koření

Postup přípravy receptu

  • Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
  • Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.
  • Dále přidáme utřený česnek, pepř a sůl, koření a opět promícháme.
  • Hotovou směs vložíme do předem vymazané a vysypané formy a necháme v troubě dozlatova předpéct. Pečeme při 220 stupních.
  • Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom naneseme na předpečený bramborový korpus. Nahoru rozložíme na plátky nakrájenou cibuli.
  • Koláč vrátíme do trouby a pečeme do zezlátnutí cibulky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: