Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.
Dále přidáme utřený česnek, pepř a sůl, koření a opět promícháme.
Hotovou směs vložíme do předem vymazané a vysypané formy a necháme v troubě dozlatova předpéct. Pečeme při 220 stupních.
Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom naneseme na předpečený bramborový korpus. Nahoru rozložíme na plátky nakrájenou cibuli.
Koláč vrátíme do trouby a pečeme do zezlátnutí cibulky.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky