Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.
Dále přidáme utřený česnek, pepř a sůl, koření a opět promícháme.
Hotovou směs vložíme do předem vymazané a vysypané formy a necháme v troubě dozlatova předpéct. Pečeme při 220 stupních.
Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom naneseme na předpečený bramborový korpus. Nahoru rozložíme na plátky nakrájenou cibuli.
Koláč vrátíme do trouby a pečeme do zezlátnutí cibulky.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora