Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na pánvi a opečeme na něm nejprve brambory, pak cuketu, přidáme cibuli s česnekem, poprášíme karí kořením a ochutíme solí, pepřem a kmínem.
Zeleninovou směs podlijeme vodou a přidáme drůbeží bujón. Nakonec přisypeme na kousky nakrájená rajčata a necháme dusit za občasného míchání asi 10 minut.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě