Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájené lahůdkové cibulky, vejce, mouku, petrželku a dle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme a mokrou rukou tvoříme malé placičky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou