Bramborovo-pórková polévka

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev menší
    • 35
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 4
      ks brambory dle velikosti, 3 -
    • 750
      ml zeleninový vývar nebo voda s bujonem, cca
    • 2
      lžíce hrubá mouka cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • sůl a pepř dle chuti
    • česnek nebo muškátový květ dle chuti
    • celerová nať nebo petrželová, pažitka

Postup přípravy receptu

  • Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit. Přilijeme vývar, dobře promícháme, přidáme na kostičky pokrájené brambory, nastrouhaný česnek nebo muškátový květ (dle chuti), osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme vejce, případně dle potřeby přilijeme vývar nebo dochutíme, provaříme, přidáme zelené nasekané bylinky a můžeme podávat.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: