Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem a vymícháme středně husté těstíčko. Ochutíme dle vlastní chuti a podle toho, jak budeme chtít lívanečky použít – zda jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, špenátem nebo jako přílohu k masu.
Lžící tvoříme v rozpáleném oleji lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Pak je odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžící nebo vidličkou, nemixujeme.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové