Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem a vymícháme středně husté těstíčko. Ochutíme dle vlastní chuti a podle toho, jak budeme chtít lívanečky použít – zda jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, špenátem nebo jako přílohu k masu.
Lžící tvoříme v rozpáleném oleji lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Pak je odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžící nebo vidličkou, nemixujeme.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek