Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem a vymícháme středně husté těstíčko. Ochutíme dle vlastní chuti a podle toho, jak budeme chtít lívanečky použít – zda jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, špenátem nebo jako přílohu k masu.
Lžící tvoříme v rozpáleném oleji lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Pak je odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžící nebo vidličkou, nemixujeme.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka