Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce. Oloupeme brambory a nakrájíme na stejné kousky. Brambory přidáme a opékáme společně s cibulkou a salámem. Posypeme červenou paprikou, gulášovým kořením, solí a pepřem. Orestujeme a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme dvě kostky bujónu a trochu chilli. Vaříme, než brambory změknou. Když máme brambory měkké, přídáme cca 0,5 l vody, který se vyvařil. Přivedeme k varu a prolisujeme stroužek česneku. Na závěr pomalu vmícháme 250 ml smetany na vaření. Necháme probublat a zahustíme jíškou.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci