Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce. Oloupeme brambory a nakrájíme na stejné kousky. Brambory přidáme a opékáme společně s cibulkou a salámem. Posypeme červenou paprikou, gulášovým kořením, solí a pepřem. Orestujeme a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme dvě kostky bujónu a trochu chilli. Vaříme, než brambory změknou. Když máme brambory měkké, přídáme cca 0,5 l vody, který se vyvařil. Přivedeme k varu a prolisujeme stroužek česneku. Na závěr pomalu vmícháme 250 ml smetany na vaření. Necháme probublat a zahustíme jíškou.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu