Bramborový guláš extra

3

hodnoceno: 8
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • červená paprika
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • gulášové koření
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 1
      ks maďarská klobása točený maďarský salám

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce. Oloupeme brambory a nakrájíme na stejné kousky. Brambory přidáme a opékáme společně s cibulkou a salámem. Posypeme červenou paprikou, gulášovým kořením, solí a pepřem. Orestujeme a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme dvě kostky bujónu a trochu chilli. Vaříme, než brambory změknou. Když máme brambory měkké, přídáme cca 0,5 l vody, který se vyvařil. Přivedeme k varu a prolisujeme stroužek česneku. Na závěr pomalu vmícháme 250 ml smetany na vaření. Necháme probublat a zahustíme jíškou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: