Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce. Oloupeme brambory a nakrájíme na stejné kousky. Brambory přidáme a opékáme společně s cibulkou a salámem. Posypeme červenou paprikou, gulášovým kořením, solí a pepřem. Orestujeme a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme dvě kostky bujónu a trochu chilli. Vaříme, než brambory změknou. Když máme brambory měkké, přídáme cca 0,5 l vody, který se vyvařil. Přivedeme k varu a prolisujeme stroužek česneku. Na závěr pomalu vmícháme 250 ml smetany na vaření. Necháme probublat a zahustíme jíškou.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky