Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce. Oloupeme brambory a nakrájíme na stejné kousky. Brambory přidáme a opékáme společně s cibulkou a salámem. Posypeme červenou paprikou, gulášovým kořením, solí a pepřem. Orestujeme a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme dvě kostky bujónu a trochu chilli. Vaříme, než brambory změknou. Když máme brambory měkké, přídáme cca 0,5 l vody, který se vyvařil. Přivedeme k varu a prolisujeme stroužek česneku. Na závěr pomalu vmícháme 250 ml smetany na vaření. Necháme probublat a zahustíme jíškou.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky