Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží (nejlépe kuřecí) jatýrka. Orestujeme, přidáme kmín, pepř, trochu soli a na kostičky pokrájené brambory. Zasypeme paprikou (nejlépe celý sáček sladké, nebo půl na půl s pálivou) a ještě trochu zasmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, podravku a prolisovaný česnek. Necháme cca 10–15 minut vařit, až do změknutí brambor. Přidáme jogurt, zahustíme hladkou moukou. Okořeníme majoránkou, popř. dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater