Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží (nejlépe kuřecí) jatýrka. Orestujeme, přidáme kmín, pepř, trochu soli a na kostičky pokrájené brambory. Zasypeme paprikou (nejlépe celý sáček sladké, nebo půl na půl s pálivou) a ještě trochu zasmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, podravku a prolisovaný česnek. Necháme cca 10–15 minut vařit, až do změknutí brambor. Přidáme jogurt, zahustíme hladkou moukou. Okořeníme majoránkou, popř. dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka