Bramborový guláš Václav

2.81

hodnoceno: 16
Příprava: 40 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule větší
    • 0,5
      kg drůbeží játra
    • 0,5
      kg brambory
    • sůl
    • 8
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • masox
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 200
      g bílý jogurt
    • mletá paprika
    • podravka
    • drcený kmín
    • 80
      g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  • Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží (nejlépe kuřecí) jatýrka. Orestujeme, přidáme kmín, pepř, trochu soli a na kostičky pokrájené brambory. Zasypeme paprikou (nejlépe celý sáček sladké, nebo půl na půl s pálivou) a ještě trochu zasmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, podravku a prolisovaný česnek. Necháme cca 10–15 minut vařit, až do změknutí brambor. Přidáme jogurt, zahustíme hladkou moukou. Okořeníme majoránkou, popř. dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Brambory Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: