Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery, krupicového cukru a žloutku vytvoříme těsto. Poté do něj přimícháme brambory a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dva díly a z každé vyválíme placku. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Jednu placku položíme na vymazaný plech a pokryjeme jablky. Pokropíme šťávou z půlky citronu, posypeme skořicí, moučkovým cukrem a rozinkami. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a položíme na něj druhou placku. Koláč potřeme bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, pak jej pocukrujeme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem