Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery, krupicového cukru a žloutku vytvoříme těsto. Poté do něj přimícháme brambory a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dva díly a z každé vyválíme placku. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Jednu placku položíme na vymazaný plech a pokryjeme jablky. Pokropíme šťávou z půlky citronu, posypeme skořicí, moučkovým cukrem a rozinkami. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a položíme na něj druhou placku. Koláč potřeme bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, pak jej pocukrujeme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky