Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery, krupicového cukru a žloutku vytvoříme těsto. Poté do něj přimícháme brambory a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dva díly a z každé vyválíme placku. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Jednu placku položíme na vymazaný plech a pokryjeme jablky. Pokropíme šťávou z půlky citronu, posypeme skořicí, moučkovým cukrem a rozinkami. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a položíme na něj druhou placku. Koláč potřeme bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, pak jej pocukrujeme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami